A Wild Park nonprofit szervezet a park alapítója erőfeszítéseinek folytatása - Jozef Hancin Hentz a múltban számos veszélyeztetett fajok mentésével vagy környezetvédelemmel foglalkozó szervezetet támogatott különféle módon. A Wild Park n.o. jelenleg saját projektjein dolgozik, négy különböző kontinensen. A parkkal együtt ezek a projektek is növekednek, számuk pedig gyarapodni fog a jövőben, hogy mindenki találjon szívéhez, lakóhelyéhez közeli ügyet.


Hogyan segíthet?

      A Wild Park nonprofit szervezetként munkásságát és projektjeit az Önök adományaiból finanszírozza. A természet állapota olyan válságossá vált, hogy csak az oktatótevékenység nem elég, cselekvésre van szükség. A Wild Park nem csak egy hely vagy egy nemes gondolat, hanem egy testet öltött eszme. Projektjeinknek viszont a modern világ leghatásosabb fegyverére van szükségük a sikerhez - pénzre. Épp ezért állítottuk össze programjainkat úgy, hogy a lehető legtöbb ember kapcsolódhasson be és segíthessen elérni céljainkat.


Hogyan támogathatja munkánkat?

- A park látogatásával
- Emléktárgyak vagy általunk nevelt állatok vásárlásával
- Transzparens számlánkra küldött adománnyal
- Értékelések, ajánlások írásával és eszméink terjesztésével

- Önkéntesmunkával (később az év folyamán)
- Adója 2%-ával (a következő évtől)

...vagy legyen szponzorunk :)A Wild Park eszméje

A Wild Park varázslatos hely... Hogy miért pont varázslatos? Úgy tűnhetne, mintha az élmények tennék azzá, melyekkel megajándékozza látogatóit, hiszen többnyire csak álmodhatnak ilyenekről. Oroszlánokkal és tigrisekkel barátkozni, majmokkal játszani, a TV képernyőjén vagy állatkertek üvege mögött látott állatokkal készíteni közös képet... Ez azonban közel sem a teljes igazság, mert mindezt megkaphatnák máshol is, a világ minden táján találni kereskedelmi kontakt állatkerteket. Amennyiben valaki hajlandó olyan létesítményt támogatni, mely pénzszerzés céljából kihasználja állatait, bármikor megkaphatja ezeket az élményeket. Ez  a profit azonban csak a tulajok és a tenyésztők pénztárcáját vastagítja, nem segít sem az állatoknak, sem a természetnek.

     Ebben rejlik az, amitől a Wild Park más. Nem kontakt állatkert vagyunk, bár meg lehet simogatni állatainkat, a látogatók játszhatnak velük és némelyiket etethetik is. Ezt mind megtalálják nálunk, azonban nem elégszünk meg ennyivel. 

 A park oktatóközpont is, valamennyi programunk interaktív, izgalmas kiselőadásokból áll, melyek során nemcsak az állatokról ejtünk szót, hanem azok életteréről és problémáiról is. Szeretnénk, ha minél többen szembesülnének  azokkal a tényekkel, melyeket sem a média, sem az internet nem hangoztat gyakran, állati segédeink pedig gondoskodnak róla, hogy ne legyen könnyű elfelejteni mindezt. Ezen felül összes bevételünk a Wild Park nonprofit szervezethez kerül, hogy hazai és külföldi projektek keretében ott használjuk fel, ahol a legnagyobb szükség van rá.  Az esőerdők és vadon élő állatfajok védelme, veszélyeztetett fajok génállományának megőrzése csak a kezdet, projektjeink mérete és száma az Önök látogatásainak, támogatásának hála növekedhet.

Jozef Hancin Hentz